ΕΚΘΕΣΗ ΑΧΑΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 Ο Νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο τέως Υφυπουργός Αθλητισμού και υποψήφιος Δήμαρχος Πάτρας Ανδρέας Φούρας, ο Αντινομάρχης Γεώργιος Αγγελόπουλος και ο εκδότης του “Φ” Κώστας Ρόζος λίγο πριν την τελετή έναρξης το καλοκαίρι τού 2006.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση αχαϊκού βιβλίου στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών.
Το όλο εγχείρημα της συγκέντρωσης των βιβλίων και της διοργάνωσης της σημαντικότατης αυτής έκθεσης έγινε από τον Τομέα Παιδείας – Πολιτισμού – Νεολαίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας με συντονιστή τον αρμόδιο Αντινομάρχη κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο.
Στην έκθεση, που παρέμεινε ανοικτή μέχρι έως τις 28 Μαΐου, εκτέθηκαν πάνω από 720 τίτλοι βιβλίων λογοτεχνών, ιστορικών, ποιητών, λαογράφων και πνευματικών ανθρώπων της Αχαΐας, αλλά και συγγράμματα που έχουν ως αντικείμενο μελέτης το Νομό. Παράλληλα στον εκθεσιακό χώρο φιλοξενήθηκαν έργα των μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Πάτρας.
Στόχος της έκθεσης αχαϊκού βιβλίου ήταν να αποτελέσει σημείο προσέγγισης και γνώσης της ιστορίας, του πολιτισμού και της αχαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του αχαϊκού λαού.
Δεκατρία τουλάχιστον βιβλία συγγραφέων προερχόμενων από τους Δήμους Αιγείρας και Ακράτας εντοπίσαμε κατά την πολύωρη περιήγησή μας στους χώρους της έκθεσης:
“Η Γκόλφω” του Σπύρου Περεσιάδη, “Ιστορία και Λαογραφία Ανατολικής Αιγιαλείας και Καλαβρύτων” του Γεώργιου Κανελλόπουλου, “Ιστορία και Λαογραφία Ανατολικής Αιγιαλείας και Καλαβρύτων” του Αθανάσιου Φωτόπουλου, “Η Αιγείρα από τους μυθικούς χρόνους μέχρι σήμερον” και “Παναγιώτης Γεωργιάδης Σελιανίτης, ένας άγνωστος Φιλικός” του Παναγιώτη Σωτηρόπουλου, “Αρμενίζοντας προς το Αμερικανικό όνειρο” του Κώστα Ρόζου, “Η κόρη των Αιγών” και “Μία κάλτσα που τη λέγαν Ευρυδίκη” της Αναστασίας Ευσταθίου, “Χορεύοντας μόνος” του Νίκου Βουρνάζου, “Ο Καλαμιάς Αιγιαλείας Αναμνήσεις και βιώματα” του Νικόλαου Σπανού, “Παιδικά και νεανικά βιβλία του 19ου αιώνα” – “Νεοελληνικά ψευδώνυμα” – “Ο Άκης και οι άλλοι” του Κυριάκου Ντελόπουλου.

το νησί τής ελπίδας...

το νησί τής ελπίδας...